کلینیک جامع آموزش پزشکی

کلینیک جامع آموزش پزشکی

همچنین می توانید کانال ما در تلگرام را دنبال کنید با عنوان: نکات مهم سلامتی t.me/public_health
کلینیک جامع آموزش پزشکی

کلینیک جامع آموزش پزشکی

همچنین می توانید کانال ما در تلگرام را دنبال کنید با عنوان: نکات مهم سلامتی t.me/public_health

از مشهورترین مکمل های غذایی ( گلوتامین)


http://img.tebyan.net/ts/persian/blue/Parts/box-payameSalamat.jpg


مکملی به نام گلوتامینhttp://www.irannaz.com/user_files/image/13/42.jpg

گلوتامین میتواند از تخریب عضلات جلوگیری کرده،عضله سازی را توسعه داده،سیستم ایمنی بدن راتقویت کرده وذخایر گلیکوژن را زیاد میکند. سوال اینجاست اصلا گلوتامین چیست؟

گلوتامین به عنوان یک آمینو اسید غیر ضروری طبقه بندی شده، چرا که به آسانی میتواند توسط بافت های مختلف نظیر عضلات مخطط ، کبد و بافت چربی سنتز و تولید شود گلوتامین فراوانترین آمینو اسیدموجود در جریان خون بوده که %۶۱ از منابع آمینو اسیدهای آزاد درون سلولی را شامل میشود( فراوانترین آمینو اسید داخل بافت عضله )،در حالی که آمینو اسید های شاخه ای ( BCAA) فقط ۸/۴ درصداز این منابع را شامل میشوند.ساختار منحصر به فرد گلوتامین ،با دو شاخه نیتروژن متصل به هم که حاوی %۱۹ نیتروژن میباشد این آمینو اسید را تبدیل به اصلی ترین انتقال دهنده نیتروژن به درون سلول های عضلانی کرده است.
چرا بدن شما به گلوتامین نیاز دارد؟

 برای اینکه کااملا متوجه شوید که چرا گلوتامین برای بدن مفید می باشد کمی باید دروس زیست شناسی را به اتفاق مرور کنیم.بدن برای انتقال آمونیاک به سراسر بدن از گلوتامین استفاده می کند،بنابراین بدن سعی می کند تا مقادیر گلوتامین موجود در خون را ثابث نگه دارد.گلوتامین توسط تارهای عصبی سیستم گوارشی وسیستم ایمنی به عنوان سوخت مورد استفاده قرار می گیرد. بسیاری از بدنسازان مقادیر بسیار زیادی پروتئین مصرف کرده، ولی به کافی از هضم گوشت ودیگر پروتئین ها گاوتامین به دست نمی آورند.

سلول های عضلانی انبارهای عظیمی از گلوتامین می باشسند.تحت شرایط خاص ،مثلا حین تمرینات سخت بدنسازی،بافت های بدن به گلوتامین بیشتری از آنچه که توسط رژیم غذایی وسنتز طبیعی تامین می شود،نیازدارند.هنگام استرس های مخرب،ممکن است که سطح گلوتامین درون سلولی تا بیش از %۵۰ کاهش پیداکرده وغلظت پلاسما هم تا %۳۰ پایین آید.تحت این شرایط است که استفاده از گلوتامین به عنوان مکمل ضروری می شود.عضلات مخطط حاوی بیشترین غلظت گلوتامین درون سلولی می باشند،به طوریکه حدود%۶۰ ازکل ذخایر گلوتامین بدن رادربرداشته وبه عنوان اصلی ترین انبارذخیره گلوتامین دربدن شناخته می شوندواز اینرو صادرکننده عمده گلوتامین به دیگربافت ها می باشد.در زمان استرس های مخرب،گلوتامین واردجریان خون شده وبه بافت هایی که به ان نیازدارندمنتقل می شود.غلظت گلوتامین درون سلولی عضلات مخطط به وسیله تهدیداتی نظیرآسیب دیدگی،مسمومیت،استرس های طولانی مدت وگرسنگی تحت تاثیر قرارمی گیرد.درکنارعضلات مخطط،شش ها دومین  تولید کننده بزرگ گلوتامین می باشند.

گاوتامین بویژه بعد تمرین مفید میباشد، زمانیکه مواد مغذی تا زمان ریکاوری در سطح پایینی میباشند . تحقیقات نشان داده که در این شرایط سطح گلوتامین به مقدار قابل ملاحظه ای کاهش پیدا کرده بطوریکه ممکن است یک ماه طول بکشد تا به سطح اولیه برگردد! در ورزشکاران گلوتامین به عنوان شاخصی برای تعیین تمرین زدگی مورد استفاده قرار میگیرد. این کاهش سطح گلوتامین برای بافت های عظلانی مخرب میباشد. در این شرایط آمینو اسید های شاخه ای ( BCAA  ) که حدوداً %۳۷ از کل عضله را تشکیل میدهند،از عضلات مخطط جدا شده و مولکول های حاصله به جهت سنتز گلوتامین مورد استفاده قرار میگیرند.

 همه چیز درباره یکی از مشهورترین مکمل های غذایی ( گلوتامین)

در وضعیت کاتابولیک ( تخریب عضلانی ) ، گلوتامین اولین آمینو اسیدی است که برای جبران کمبودها مورد استفاده قرار میگیرد.گلوتامین پروتئین را به سمت سلول های عضله روانه میکند ، جایی که پروتئین به جهت رشد در آن سنتز میشود.

این بدان معنا است که در طول دوره های پر استرس ، نظیر تمرینات پر شدت که دلیل ایجاد شرایط مخرب بوده و ثابت شده است که به طور یکنواخت باعث کاهش سطح گلوتامین تا %۵۰ شده و چندین ساعت طول خواهد کشید تا این میزان به سطح طبیعی خود برگردد، مصرف گلوتامین اضافی ضروری میباشد. بعلاوه ، ال –گلوتامین همچنین فروپاشی پروتئین ( تخریب BCAA ) را کاهش داده که نتیجه آن سلول های عضلانی بزرگتر و قوی تر خواهد بود.

مزایا ومعایب احتمالی مصرف مکمل گلوتامین

درسالهای اخیر،تحقیقات نشان داده اند که مصرف مکمل گلوتامین برای انسان بی خطراست.با این وجود،اطلاعات کمی درمورد مصرف طولانی مدت مکمل گلوتامین (بیش از چندهفته) دردست می باشد.بعلاوه،برای بررسی امنیت استفاده از مکمل گلوتامین در مقادیری که باعث افزایش ذخیره نیتروژن در عضلات شده نیاز به تحقیقات بیشتری میباشد.به طور کلی ،مصرف هریک ازآمینواسیدها به صورت تکی در مقادیرزیادمی تواندمانع جذب آمینواسیدهای دیگرشده چراکه آمینواسیدها تمایل دارندتا برای عبورازمیان دیواره داخلی روده باهم رقابت کنند.هرچند،مطالعات انجام شده نشان می دهند که گلوتامین به شکلی موثر در روده کوچک جذب می شود.تحقیق دیگری نشان می دهد. که مصرف مقادیر زیاد از آمینو اسید های آزاد ممکن است موجب ناراحتی های روده شود مثلاً ( شکم درد و اسهال ).

قیمت و مقدار استفاده گلوتامین

گلوتامین وال-گلوتامین بصورت مکمل قابل خریداری می باشند.همچنین مکمل های دیگر مثل پودرهای پروتئین نیز حاوی گلوتامین وال-گلوتامین می باشند.می توان گلوتامین راهمراه با مکمل پروتئینی مصرف نمود.اغلب بدن سازان ترجیح می دهند که گلوتامین را به همراه مکمل پروتئینی شان مصرف کنند.گلوتامین وال-گلوتامین غالباً بدون مزه می باشند.هزینه خریدیک مکمل گلوتامین یا ال-گلوتامین معمولاً بین ۲۰تا۷۰ هزارتومان بوده به صورت پودرویاکپسول ژله ای تولید می گردد.

 همه چیز درباره یکی از مشهورترین مکمل های غذایی ( گلوتامین)

ازانجایی که گلوتامین به صورت مایع نسبتاً ناپایدار می باشد،بنابراین پودر گلوتامین بلافاصله بعداز مخلوط شدن با مایعات باید مصرف شود. برخی از تولیدکنندهای مکمل توصیه می کنند که مصرف گلوتامین درطول روز در چند نوبت تقسیم شود. همچنین پیشنهاد می شود که گلوتامین اندکی قبل از خواب وبعد ازبیدار شدن نیزمصرف گردد.توصیه می شودکه حداقل ۵گرم ۳۰دقیقه قبل وبعدازتمرین،گلوتامین مصرف شود. بطور کلی ۵گرم آنرا بعد بیدار شدن از خواب ۵گرم آن را بعد تمرین و۵گرم آن را قبل خواب بصورت تنها یا با پروتئین های دیگر میل نمایید.

ایا مصرف گلوتامین عوارض جانبی دارد ؟

مصرف گلوتامین کاملاً بی خطر است وتاکنون عوارض جانبی ای برای آن اعلام نشده است.

منابع غذایی گلوتامین

پروتئین های حیوانی و گیاهی نظیر گوشت ،پروتئین سویا ،اسفناج خام ، جعفری خام و کاهو . توجه !  پختن مخصوصاً در سبزیجات گلوتامین را از بین میبرد.



نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد