X
تبلیغات
رایتل
 
کلینیک جامع آموزش پزشکی
همچنین می توانید کانال ما در تلگرام را دنبال کنید با عنوان: نکات مهم سلامتی t.me/public_health
                                                                 
آخرین مطالب
موضوعات
پیوندها
آمار وبلاگ
کانال نکات مهم سلامتی
جشنواره رسانه‌های دیجیتال سفیران سلامت
جمعه 25 تیر‌ماه سال 1395 :: 07:28 ب.ظ ::  نویسنده : کارشناس

چای زردچوبه بهترین ماده غذایی برای سم‌زدایی از کبد است.به دلیل مواد شیمیایی و آفت کش‌ها در مواد غذایی و محیط زیست، کبد به مرور زمان غرق در مسمومیت می‌شود. مسمومیت کبد معمولا با سردرد، سوءهاضمه، نفخ شکم، افزایش وزن، لکه‌های کبدی، سوزش سر دل و مشکلات کیسه صفرا همراه است.چای زردچوبه، یکی از مهمترین روش‌های سم‌زدایی از کبد است. این ماده، کیسه صفرا را تحریک می‌کند و سبب تولید صفرا می‌شود. کبد از مایع صفرا برای سم‌زدایی استفاده می‌کند.زردچوبه گیاهی از خانواده زنجبیل است و در برخی کشورها مانند هند، بیشترین کاربرد را دارد. رنگ زرد زردچوبه به دلیل ماده‌ای به نام کورکومین است که سبب تحریک صفرا می‌شود. معمولا برای تهیه چای زردچوبه از زردچوبه تازه، زنجبیل تازه، فلفل سیاه، دارچین، شیر نارگیل و عسل استفاده می‌شود که هر یک خواص فوق‌العاده‌ای دارند.
1- زردچوبه تازه: دارای خواص ضد التهابی قوی است و می‌تواند به درمان اختلالات گوارشی، رفع تهوع و گاز روده کمک کند.
2- زنجبیل تازه: به همراه زردچوبه، بهترین ترکیب برای کمک به التیام درد مفاصل و درمان مشکلات تنفسی است.
3- فلفل سیاه، غنی از ویتامین است و خواص ضد سرطانی دارد، به علاوه سبب کاهش وزن می‌شود.
4- دارچین، دارای اثرات آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی است.
5- شیر نارگیل، چربی سالم موجود در شیر نارگیل به جذب  زردچوبه کمک می‌کند.
6- عسل، سرشار از انواع آنزیم، ویتامین و مواد معدنی است.
کاهش کلسترول خون، افزایش ایمنی بدن، بهبود گردش خون، روشن شدن رنگ پوست، پیشگیری از ایجاد لخته در اندام‌های داخلی بدن و تصفیه خون، از دیگر فواید چای زردچوبه است.
کبد یکی از اندام‌های بزرگ سمت راست شکم است که حدود 1036 کیلوگرم وزن دارد. مهم‌ترین وظیفه کبد، فیلتر کردن خونی است که از دستگاه گوارش وارد کبد می‌شود و قرار است در سراسر بدن جریان یابد. تمام مواد سمی و مضر خون در کبد جدا می‌شوند. کبد با تولید صفرا، چربی غذا را تجزیه کرده و آن را تبدیل به انرژی می‌کند، ذخیره قند بدن نیز به عهده کبد است.

حقایقی در مورد کبد:
- کبد بزرگ‌ترین ارگان داخلی بدن است.
- بیش از 500 عملکرد حیاتی بدن، از جمله مبارزه با انواع ویروس و عفونت به عهده کبد است.
- کبد با تولید پروتئین و هورمون در سراسر بدن، نقش مهمی را در حفظ سطح نرمال قند خون ایفا می‌کند.
- کبد تنها عضوی است که می‌تواند خود را بازسازی (ترمیم) کند؛ به همین دلیل است که افراد می‌توانند بخی از کبد خود را اهدا کنند.
- کبد حدود 10 درصد از جریان خون را مصرف می‌کند و در هر دقیقه حدود دو لیتر خون پمپاژ می‌کند.

متاسفانه بیماری‌های کبدی با هیچ علامت ظاهری همراه نیستند و بیمار زمانی از آن مطلع می‌شود که کار از کار گذشته است. سرطان کبد، نارسایی کبد، سیروز، هپاتیت و هموکروماتور شایع‌ترین مشکلات کبد هستند.انواع سبزیجات، گریپ‌فروت، گردو، آووکادو، چای سبز، سیر، چغندر، سبزی های با برگ‌های سبز رنگ و زردچوبه مهمترین غذاهایی هستند که کبد را سالم نگه می‌دارند.استفاده از غذاهای آماده و حاضری، سیگار، روغن و غذاهای سرخ کرده و بی‌تحرکی، مهم‌ترین دلایل آسیب به کبد هستند.