-مصرف به قوه بینایی را تقویت کرده و در قلب محبت ایجاد میکند مصرف آن در
زنان باردار سبب شده فرزندانی شجاع و زیبا داشته باشند، از حضرت علی (ع)
نیز نقل شده است که به برای ضعف قلب و شجاعت مؤثر است.
-مصرف ناشتای
به غم و اندوه را میزداید و سبب تصفیه نطفه نیز میشود، تانن موجود در
به در معالجه اسهال و ورم روده بسیار مؤثر است، بهدانه نیز ورم معده را
رفع کرده و میتوان ۴ گرم بهدانه را با سه چهارم لیوان آب مخلوط کرد و پس
از هم زدن و ایجاد حالت ژلاتینی برای رفع معدهدرد آن را استفاده کرد.
-جوشانده
برگ درخت به بیخوابی را درمان کرده و در صورتی که این جوشانده طی ۱۰
دقیقه تهیه شود و با شکوفه نارنج شیرین مخلوط شود و قبل از خواب افرادی که
دچار بیخوابی هستند آن را مصرف کنند دیگر دچار مشکل اختلالات خواب
نمیشوند.
-جوشانده برگ به بهترین راه درمان عصبانیت بوده و لعاب
خیس کرده بهدانه گلودرد را تسکین و سرفه را درمان میکند، همچنین این
جوشانده قابض است و در هضم مؤثر واقع میشود.
-آب به مخلوط با شکر
در معالجه معده و روده مؤثر است و دمکرده شکوفه به به اضافه عرق بهار
نارنج نیز برای خوابآوری مناسب است، همچنین به دارای ویتامین E و
آنتیاکسیدان بوده و جلوی سرطان را میگیرد، ویتامین B موجود در به نیز سبب
آرامش اعصاب میشود و تقویت قلب و اعصاب را نیز درمان میکند، به برای
کسانی که عرق بدن آنها بدبو است نیز مفید است و مشکلشان را رفع میکند.
-کودکانی
که میلی به خوردن خاک و گل دارند با به دادن به آنها میتوان این مشکلشان
را رفع کرد، همچنین برای رفع عطش، سوزش دهان و گرفتگی صدا خوردن بهدانه
بسیار مؤثر است.
-جوشانده بهدانه روی پوست برای ترک لب، پوست و
ناراحتیهای بواسیر بسیار مناسب بوده و جوشانده برگ درخت به برای پانسمان
سطح بدن و شستوشوی چشم به کار میرود؛همچنین این میوه برای اسهال مزمن،
خلط خونی، ورم کبد مفید و این مشکلات را در افراد دچار این بیماریها رفع
میکند.
-یک لیوان آب به، به همراه نصف لیوان روغن زیتون ؛ برای شوره سر، سوزش دهان مفید است، جویدن بهدانه نیز کندی دندان را رفع میکند.
-به
دارای ویتامینهای A،B و C همچنین املاحی مانند پتاسیم، روی، فسفر، کلسیم،
آهن، منیزیم و سلانیوم لذا از آنجایی که یک مولتیویتامین کامل محسوب
میشود برای درمان لاغری و جلوگیری از چاقی مصرف این میوه توصیه میشود،
همچنین زنان باردار برای رفع مشکل تهوع در این دوران میتوانند به مصرف
کنند.