ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 |
زکام و سرماخوردگی دغدغه هوای سرد و آلوده است،اما همیشه هم درمان آن تنها خوردن سوپ و غذاهای سبک نیست و گاهی با درمانهای گیاهی میتوان سریعتر از شر آن خلاص شد.
-آویشن با خواص سرشاری که دارد برای
عفونتهای ریوی بسیار موثر است. در طول سرماخوردگی پودر آویشن را در غذا،
شیر، آب و چای بریزید و میل کنید.
-میتوانید چند قطره لیموترش را
کف دستتان بریزید و از طریق بینی بالا بکشید. بعد با کمی روغن زیتون بودار
بینیتان را چرب کنید. این کار برای درمان زکام بسیار موثر است.
-یک
قاشق چای خوری پودر زنجبیل یا دو قاشق چایخوری زنجبیل رنده شده تازه را
درون آب جوش بریزید و به مدت پنج دقیقه آن را با حرارت ملایم دم کرده و سپس
آن را با عسل شیرین کرده و میل کنید.
-دو تکه سیر را در قسمت لپ،
بین دندانهای آسیا و گونه بگذارید و حدود 10 دقیقه نگه دارید. با این کار
زکام طی کمتر از یک روز خوب میشود.
-دو ورقه نازک پیاز را با دقت
در دستمال کاغذی یا گاز استریل بگذارید و درون سوراخهای بینیتان قرار
دهید.حدود پنج دقیقه با دهان بسته نفسهای عمیق بکشید. در این حالت نهتنها
زکام پیشرفت نمیکند، بلکه به زودی رفع میشود.
ـ شیر را بجوشانید و
یک یا دو عدد سیر را له کرده یا به قطعات ریز خرد کنید و درون شیر بریزید.
کمکم طی روز از این مایع بنوشید. این کار برای رفع سرماخوردگی فوقالعاده
موثر است.
-شیر را بجوشانید و یک عدد تخممرغ را کاملا هم زده و
درون شیر بریزید. سپس یک قاشق مرباخوری عسل و کمی سیاهدانه به آن اضافه
کنید و کمکم بنوشید.
-کدوحلوایی را به صورت بخارپز همراه با کمی عسل و دارچین میل کنید.
-کمی
شیرینبیان را در آب جوش بریزید و با عسل مخلوط کرده و بنوشید. البته توجه
داشته باشید که ممکن است در بعضی افراد استفاده از شیرینبیان باعث ایجاد
عوارض جلدی شود و حساسیت ایجاد کند، پس در مصرف آن دقت کنید.
-20
گرم برگهای خشک بارهنگ را در نیم لیتر آب به مدت 3 دقیقه بجوشانید و 15
دقیقه کنار بگذارید تا دم بکشد و بعد آن را صاف کرده و روزی سه فنجان میل
کنید. این جوشانده برای گلودرد بسیار مفید است.
ـ 50 گرم گل بنفشه
را در یک لیتر آب سرد بریزید و بجوشانید و بعد با عسل شیرین کرده و روزی سه
تا پنج فنجان میل کنید. این جوشانده درمان گریپ، تب، برونشیت و سیاهسرفه
است.اگر جوشانده را با عسل شیرین کرده و روزی 3 بار آن را غرغره کنید برای
درمان آنژین و گلودرد بسیار موثر است.
ـ سرکه را درون گلاب بریزید و بجوشانید و بخور دهید.
ـ گشنیز، کتیرا و گل بنفشه را کوبیده تا خوب نرم شود و هر بار یک قاشق مرباخوری از آن را میل کنید.
ـ
مقدار مساوی از گیاهان اسطوخودوس، پونه، نعنا و آویشن را در ظرفی ریخته و 2
لیوان آب به آنها اضافه کنید و بجوشانید. آن را صاف کنید و طی روز چند بار
از این جوشانده استفاده کنید.
ـ متداولترین شیوه مصرف شلغم به صورت پخته با نمک، شکر یا استفاده از آن در آش یا سوپهای ساده مخصوص سرماخوردگی است.
ـ
پیازی را در برگ کلم بپیچید و در میان خاکستر گرم با حرارتی ملایم بپزید،
سپس آن را له کرده و در جوشانده شیرینبیان حل کنید و بخورید.
ـ
سوپی حاوی آب مرغ، جو، چند حبه سیر له شده، هویج رنده شده، چند قطعه کرفس و
کلم پخته شده را تهیه کنید و بعد از پایان پخت به آن گوجهفرنگی و جعفری
اضافه کرده و همراه با آب لیموی تازه میل کنید. این سوپ مجموعهای از
ویتامینها را به بدن میرساند و آن را تقویت میکند.
ـ دمکرده برگ و گل ختمی به مقدار 30 گرم در یک لیتر آب برای درمان زکام بسیار مفید است.
ـ
20 گرم پونه کوهی و یک قاشق غذاخوری سیاهدانه را با هم به مدت نیم ساعت
بجوشانید و عصاره آن را با عسل مخلوط و یک لیوان صبح بعد از صبحانه و یک
لیوان قبل از خواب میل کنید.