ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 |
ذبح و قربانی احشام در جلوی دستههای عزاداری و یا در محل تکایا و مساجد باید با هماهنگی سازمان دامپزشکی و در شرایط بهداشتی صورت گیرد.
با توجه به اینکه احتمال بروز بیماریهای مرتبط با غذا، به ویژه
بیماریهای عفونی رودهای در مکانهایی که به
صورت دسته جمعی، غذا تهیه و توزیع میشود، بیشتر است، در صورت عدم
رعایت ضوابط بهداشتی، مسمومیتهای غذایی نیز در این اماکن گسترده خواهد بود. در این اطلاعیه با تاکید براین
که هرگونه پخت و پز باید در مکانهایی که دارای
حداقل شرایط بهداشتی و مورد تایید مراکز بهداشت محل صورت
گیرد، آمده است: کلیه افراد درگیر در توزیع آب، چای و غذا ضمن رعایت بهداشت فردی، بایستی قبلاً نسبت به دریافت
کارت معاینه پزشکی اقدام کنند و همچنین توزیع غذاها
در ظروف یکبار مصرف گیاهی صورت گیرد: ذبح و قربانی احشام در جلوی دستههای عزاداری
و یا در محل تکایا و مساجد
باید با هماهنگی سازمان دامپزشکی و در شرایط بهداشتی صورت
گیرد به نحوی که خونابه آنها پخش نشود. در این اطلاعیه بر لزوم استفاده از مواد غذایی سالم و بهداشتی،
فرآوردههای دامی با کشتار مجاز و یا بسته بندی شده
مورد تایید وزارت بهداشت و سازمان دامپزشکی، استفاده از نمکهای
بسته بندی یددار تصفیه شده، سبزی و سالاد سالمسازی شده و آب آشامیدنی سالم تاکید شده و آمده است: توزیع
آب، شربت و یا شیر در بین دستههای عزاداری و
یا در مراسم با لیوان یکبار مصرف گیاهی صورت گیرد و از ورود
لیوان و پارچ به داخل ظروفی که آب و شربت داخل آن است جلوگیری شود.
این اطلاعیه همچنین بر ضرورت رعایت ایمنی مراکز و اماکن
برگزاری مراسم تاکید میکند: تهیه
و نصب وسایل اطفاء حریق به منظور کنترل و جلوگیری از آتشسوزیهای
احتمالی ضروری است. در اطلاعیه وزارت بهداشت همچنین آمده است ضمن نصب تابلوهای ممنوعیت استعمال دخانیات و
جمعآوری زیرسیگاریها در اماکن برگزاری
مراسم، از استعمال مواد دخانی در محلهای مسقف جلوگیری شود