کلینیک جامع آموزش پزشکی

کلینیک جامع آموزش پزشکی

همچنین می توانید کانال ما در تلگرام را دنبال کنید با عنوان: نکات مهم سلامتی t.me/public_health
کلینیک جامع آموزش پزشکی

کلینیک جامع آموزش پزشکی

همچنین می توانید کانال ما در تلگرام را دنبال کنید با عنوان: نکات مهم سلامتی t.me/public_health

آنچه هنگام مراجعه به پزشک باید بگویید

آنچه هنگام مراجعه به پزشک باید بگویید

داروها در مواردی با یکدیگر تداخل دارند. اطلاع پزشک از داروهای مصرفی شما و فهرست کردن آنها، به او کمک خواهد کرد که در زمان تجویز داروهای جدید، داروهایی را که شما برای بیماری دیگر خود مصرف می‌کنید، در نظر داشته باشد.

پزشک مرد

بارها به پزشک مراجعه کرده‌اید، در هریک از ویزیت‌ها معمولا نکاتی را فراموش کرده‌اید تا به پزشکتان اطلاع دهید و در اکثر موارد به دلیل نگفتن اطلاعات صحیح به پزشک، درمان شما با مشکل مواجه شده است؛ اما با رعایت نکاتی می‌توانید از مراجعه به پزشک نتیجه مطلوب را کسب کنید.

 

در بسیاری از موارد زمانی که شما به پزشک مراجعه می‌کنید، با بسیاری اصطلاحات پزشکی مواجه می‌شوید و بعد از خروج از مطب معمولا درباره بیماریتان گنگ هستید، اما نباید این نکته را فراموش کنید که هر چقدر درباره بیماریتان آگاهی داشته باشید، درمان آن سریع‌تر صورت می‌گیرد. به این دلیل سعی کنید از پزشکتان بخواهید تا شما را از آنچه در بدنتان اتفاق افتاده، آگاه سازد.

 

سه سوال اصلی

پرسیدن سه سوال از پزشک به شما کمک خواهد کرد که آگاهانه مطب او را ترک کنید. این سوالات عبارت است از:

مشکل اصلی من چیست؟

چه اموری را باید انجام دهم و از چیزهایی باید پرهیز کنم؟

رعایت این موارد چه کمکی به روند درمان بیماری من خواهد کرد؟

 

هنگام مراجعه به پزشک، باید موارد زیر را به او بگویید:

1- آلرژی به دارو

اگر شما به داروی خاصی حساسیت دارید و این حساسیت دارویی را به پزشک اطلاع ندهید، درمان به نوعی با مشکل مواجه می‌شود. بهترین کار این است که شما روی دفترچه درمانی خود یا روی کارتی که به عنوان شماره پرونده در اختیارتان قرار می‌گیرد، داروهایی را که به آن حساسیت دارید یادداشت کنید تا به پزشک متذکر شوید.

اگر به دنبال درمان بهتر هستید، می‌توانید با یادداشت کردن تمام نشانه‌های بیماری که شما را آزار می‌دهد، آنها را به پزشک یادآور شوید

2- تداخل دارویی

داروها در مواردی با یکدیگر تداخل دارند. اطلاع پزشک از داروهای مصرفی شما و فهرست کردن آنها، به او کمک خواهد کرد که در زمان تجویز داروهای جدید، داروهایی را که شما برای بیماری دیگر خود مصرف می‌کنید، در نظر داشته باشد.

داروهای گیاهی هم از مواردی است که برخی افراد روزانه در برنامه غذایی خود دارند. اطلاع پزشک از مصرف این داروها لازم و ضروری است.

 

3- سوابق خانوادگی

یکی از مواردی که پزشک در تشخیص بیماری به شما کمک می‌کند، این است که شما اطلاعات پزشکی خانوادگی خود را در اختیار پزشک قرار دهید. سوابق بیماری اعضای خانواده در مواردی از دلایل ابتلا به بیماری است. زمینه ارثی بیماری معمولا برای پزشک مهم است.

 

4- تنش‌های روزمره

هر یک از افراد در زندگی روزمره با استرس‌ها و تنش‌هایی مواجه هستند، آگاه ساختن پزشک از این حالات روانی، درمان را تسریع می‌کند. حتی اگر با مواد خاصی کار می‌کنید، یا تمام روز خود را با کامپیوتر مشغول هستید، دانستن این موارد به پزشک کمک می‌کند تا درمان بیماری را بهتر انتخاب کند و راه‌های پیشگیری و تشدید را به شما آموزش دهند.

 

5- فهرست کردن نشانه‌ها

اگر به دنبال درمان بهتر هستید، می‌توانید با یادداشت کردن تمام نشانه‌های بیماری که شما را آزار می‌دهد، آنها را به پزشک یادآور شوید و با خروج از مطب پزشک، به دلیل فراموشی علائم، خود را سرزنش نکنید. خاطرنشان ساختن این علائم، پزشک را با شرایط بیماری شما آشنا می‌سازد.

با پزشک خود صادق باشید

3 دلیلی که شما را از پزشک دور می کند!

ملاقات با پزشک

افراد اغلب از گفتن برخی مشکلات و اختلالات جسمانی خود به پزشک خجالت می ‌کشند که در نتیجه دچار ناراحتی های زیادی می‌ شوند.

یادتان باشد که شما هیچ وقت مشکلات تان را با پزشک خود مطرح نمی‌ کنید مگر این که با او صادق باشید.

بیماران معمولا به دلایل مختلفی از گفتن اطلاعات به پزشک خود خودداری می ‌کنند:

* خیلی‌ ها فکر می ‌کنند که اصلا این اطلاعات مهم نیست.

* برخی دیگر فکر می‌ کنند که تنها وقتی مشکل جسمانی دارند باید نزد دکتر بروند.

* بعضی‌ ها هم در مورد بیان مسایل مربوط به دستگاه تناسلی و مسایل جنسی احساس نگرانی می‌ کنند.

 

در ادامه، 3 دلیل اصلی دوری افراد از پزشک آمده است:

 

1- استفاده از دارو های بدون نسخه؛ مکمل‌ ها، دارو های گیاهی و ویتامین‌ ها

خیلی از افراد بدون دستور و اجازه ی پزشک از داروهای بدون نسخه ی داروخانه‌ ها و مکمل‌ های گیاهی و ویتامین‌ ها استفاده می‌ کنند. در حالی که ممکن است این مکمل‌ ها و داروها سبب بروز واکنش و عوارض ناخواسته در بدن شما شود.

بیماران حتی ممکن است با مصرف این داروها دچار مشکلات جدید هم شوند. به عنوان مثال، افرادی که مبتلا به بیماری کبدی هستند نباید استامینوفن مصرف کنند. همچنین برخی مکمل‌ هایی که موجب کاهش وزن می ‌شود، در برخی افراد عارضه های قلبی ای را به وجود می آورد.

دیگر این که لازم است پزشک از همه ی ویتامین‌ ها و مواد معدنی که مصرف می ‌کنید مطلع باشد. مثلا مصرف مقدار زیادی سلنیوم می ‌تواند سبب اختلالات گوارشی و ریزش مو، خستگی، بی قراری و اختلالات خفیف عصبی شود.

 

2- سابقه ی روابط جنسی

یکی دیگر از مسایلی که سبب دوری افراد از پزشک می ‌شود گذشته ی افراد است. برای پزشک بسیار اهمیت دارد که بداند شما در چه سنی ازدواج کرده ‌اید و یا شروع روابط جنسی شما چه زمانی بوده است، یا این که چند ‌بار ازدواج کرده‌ اید و آیا رابطه ی جنسی مشکوکی داشته‌ اید یا نه.

چرا این نکات برای پزشک مهم است؟ زیرا شانس ابتلا به بیماری ‌های قابل انتقال جنسی با عدم رعایت بهداشت جنسی افزایش پیدا می‌ کند. خطر ابتلای به ایدز، هپاتیت و سایر بیماری‌ های قابل انتقال جنسی در میان زنان و مردانی که بهداشت جنسی ندارند ، بالاتر است.

 

3- سیگار، الکل و مواد مخدر

ملاقات با پزشک

برای خیلی از افراد سخت است که در مورد مقدار سیگاری که در طول روز می ‌کشند، مصرف الکل و مواد مخدر با پزشک صحبت کنند. چرا که فکر می ‌کنند پزشک حتما در مورد آن ها قضاوت می‌ کند یا نصیحت می‌ کند که مصرف این مواد را ترک کنند.

در حالی که دانستن این موضوعات، حس اعتماد را بین پزشک و بیمار برقرار کرده و به انتخاب راه کارهای درمانی و انجام آزمون ‌های تشخیصی کمک می ‌کند؛ مثلا ممکن است نیاز باشد که عملکرد کبدی شما بررسی شود، چرا که شاید در معرض بیماری ‌های کبدی باشید.

بنابراین اگر اعتیاد به مواد مخدر داشته باشید یا سیگار بکشید و الکل مصرف کنید، روش های درمانی معمول، برای تان موثر نخواهد بود.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد