کلینیک جامع آموزش پزشکی

کلینیک جامع آموزش پزشکی

همچنین می توانید کانال ما در تلگرام را دنبال کنید با عنوان: نکات مهم سلامتی t.me/public_health
کلینیک جامع آموزش پزشکی

کلینیک جامع آموزش پزشکی

همچنین می توانید کانال ما در تلگرام را دنبال کنید با عنوان: نکات مهم سلامتی t.me/public_health

فرمول ۱۰۰۰ ساله ژاپنی ها برای زندگی بهتر

فرمول ۱۰۰۰ ساله ژاپنی ها برای زندگی بهتر


برخی ترکیبات غذایی هستند که اثرات مفید یکدیگر را تکمیل می کنند و به بمب های درمانی بدل می شوند، این ترکیبات را بخوانید و از آن ها با هم استفاده کنید.

یک ضرب المثل هندی می گوید: «هر چیزی کاملش بهتر است» اما به نظر می رسد شاید بهتر باشد این ضرب المثل را این گونه تغییر دهیم «خیلی چیزها با چیزهای دیگر کامل می شوند» این مسئله به خصوص در مورد خوراکی ها صادق است. از قدیم بسیاری از اقوام جهان برخی خوراکی ها را با برخی دیگر می خورده اند و این ترکیب ها را جادویی ارزیابی می کردند.

حالا علم نشان می دهد که بسیاری از این ترکیب ها واقعا جادویی هستند.

● مخلوط بهتر است

دکتر الین مگی، پروفسور تغذیه، مدیر گروه تغذیه دانشگاه نبراسکا و نویسنده کتاب «ترکیب های غذایی» می گوید: «مطالعات بسیاری ثابت کرده که ترکیب های غذایی می توانند اثرات معجزه آسایی داشته باشند. نکته جالب هم این است که این ترکیب ها گاه چند برابر وقتی که هر کدام از این مواد غذایی را به تنهایی بخورید موثر هستند. در واقع توصیه من این است که این مواد غذایی را همیشه با هم بخورید نه به تنهایی.» آنچه در این مطلب آمده برخی از این زوج های جادویی هستند.

● زوج انرژی زا

ترکیب: نخود+ فلفل قرمز

نتیجه: انرژی بیشتر

در کشورهای غربی حداقل یک نفر از هر ۵ نفر زن دچار کمبود آهن است و طبیعی است که دچار کمبود انرژی هم باشد اما مسئله مهم این است که بسیاری از زنان نمی دانند خوردن غذاهای غنی از آهن به تنهایی نمی تواند این مشکل را حل کند. دکتر هیتر مانیه ری، متخصص تغذیه در دانشگاه پیتسبورگ در این مورد می گوید: «نوعی از آهن که در مواد غذایی گیاهی وجود دارد به گونه ای است که جذب آن برای بدن سخت است و در واقع بدن نمی تواند به خوبی از آن ها استفاده کند.» پس اگر این طور باشد همه آهن موجود در نخود در بدن ما هدر می رود؟ نه، البته به شرطی که همراه آن فلفل قرمز مصرف کنید. دکتر مانیه ری ادامه می دهد: «ویتامین C موجود در فلفل قرمز مثل یک کلید عمل می کند و آهن موجود در نخود را به شکلی در می آورد که قابل جذب از طریق بدن باشد.»

ما یک پیشنهاد هم برای شما داریم، در خانه تان هوموس بپزید، آن هم با فلفل قرمز تازه زیاد، البته اگر هوموس دوست ندارید می توانید سالاد نخودفرنگی به همراه فلفل قرمز درست و نوش جان کنید و از خوردن یک زوج انرژی زا لذت ببرید.

● برای آن که مثل عقاب ببینید

ترکیب: اسفناج+ آووکادو

نتیجه: دید بهتر

اسفناج سرشار از لوتئین و ویتامین A است که هر دوی این ها کاملا برای دید مناسب لازم هستند آووکادو هم منبع غنی از لوتئین و ویتامین A است اما مهم تر این که آووکادو سرشار از چربی های سالمی است که بدن برای جذب لوتئین و ویتامین A و استفاده از آن ها به این ویتامین ها نیاز دارد. دکتر هوپ بارکوکاس، پروفسور تغذیه در مرکز تحقیقاتی کیس وسترن دانشگاه کلیولند در این مورد می گوید: «اگر اسفناج را خالی بخورید اکثر مواد غذایی مفید چشمی آن بدون جذب شدن از بدن تان دفع می شود.» اگر پیشنهاد غذا می خواهید سالاد اسفناج و آووکادو را به شما توصیه می کنیم که با روغن زیتون، فلفل، نمک و پودر سیر هم بسیار خوشمزه می شود و هم بسیار مقوی است، در صورتی که دوست داشته باشید می توانید کاهو، خیار، گوجه فرنگی و آبلیمو را هم به این سالاد اضافه کنید.

● برای آن که درد دوران ماهانه نکشید

ترکیب: کلم بروکلی+ تخم مرغ

نتیجه: دردهای کمتر قبل از دوره ماهانه

بسیاری از زنان و دختران جوان هر ماه چند روز را درگیر دردهای شدید دوره های ماهانه خود هستند اما برای خیلی از آن ها یک بشقاب ساده می تواند تسکین و آرامش را به همراه بیاورد. در مطالعه ای که توسط انجمن طب زنان انگلستان و دانشگاه یورک انجام گرفت مشخص شد زنانی که میزان زیادی کلسیم و ویتامین D را در رژیم غذایی خود دارند ۳۰ تا ۴۰درصد درد کمتری در این دوران تجربه می کنند. برای آن که به این نتیجه مطلوب برسید، خیلی راحت می توانید کلم بروکلی را با تخم مرغ بخورید. کلم بروکلی تقریبا ساده ترین نوع کلسیم برای جذب توسط بدن را در خود دارد و تخم مرغ هم تقریبا یکی از بهترین منابع ویتامین D در طبیعت است. یک املت با کلم بروکلی یا یک سالاد کلم و تخم مرغ می تواند نیاز شما را رفع کند.

● برای جوانی شما

ترکیب: گوجه فرنگی+ روغن زیتون

نتیجه: پوست صاف و لطیف

لیکولین، آنتی اکسیدان قوی است که در گوجه فرنگی وجود دارد و جلوی عوارض مضر آفتاب روی پوست را می گیرد، اما برای آن که پوستی لطیف تر داشته باشید گوجه فرنگی را به تنهایی نخورید بلکه روغن زیتون حسابی روی آن بریزید و بعد نوش جان کنید. دکتر مگی می گوید: «چربی های مفید موجود در روغن زیتون باعث جذب بیشتر لیکولین توسط بدن می شود. مطالعه ای که توسط انجمن ملی تغذیه کانادا صورت گرفته نشان داده زنانی که روغن زیتون در رژیم غذایی آن ها جای ثابتی دارد کمتر دچار چین و چروک می شوند و سن ظهور چین وچروک در صورت آن ها بالاتر است. غذاهای ایتالیایی بسیاری هستند که گوجه فرنگی و روغن زیتون در آن جای دارند اما ما سالاد کاپاراسه را به شما پیشنهاد می کنیم که در آن گوجه فرنگی و فلفل به صورت بسیار آهسته در روغن زیتون پخته می شوند و سپس به آن تخم مرغ به آن اضافه می شود.

● ماست گوارشی

ترکیب: ماست+ فلاکسید

نتیجه: هضم بهتر غذاها

معده انسان خانه بیش از ۴۰۰ نوع باکتری است که اکثر آن ها برای بدن انسان مفید هستند اما برخی از آن ها هم خیلی مفید نیستند. زمانی که میکروب های مضر بیشتر از مفید می شوند در کار دستگاه گوارش شما اختلال پیش می آید و معده انسان دچار درد و نبود راحتی می شود. ماست ها به خصوص ماست های پروپیوتیک می توانند بر میزان باکتری های مفید معده اضافه کنند اما خب این که چند قاشق ماست پروبیوتیک نوش جان کنید کافی نیست، برای باکتری های موجود در این ماست ها هم باید خوراکی جور کنید، بهترین غذا برای آن ها فیبرهای موجود در فلاکسید است. پس خیلی راحت به کاسه ماست پروبیوتیک خود یک قاشق فلاکسید اضافه کنید.

● سیب را پوست نکنید

ترکیب: جوی دوسر+ سیب

نتیجه: داشتن قلب سالم تر

جوی ۲ سر ترکیب های فوق العاده در خودش دارد که می تواند به بدن شما کمک کند. اولین آن ها بتاگلوکان است که فیبری است که میزان کلسترول خون را کاهش می دهد و دومی هم آون ترامید است که ترکیبی است از تبدیل LDL (یا چربی بد خون) به رادیکال های آزاد که در بدن آسیب رسان هستند، جلوگیری می کند. اما اگر می خواهید قلب تان را با غذای مفیدتر بیمه کنید، سیب را هم به سفره تان اضافه کنید اما یادتان باشد مواد مفید برای قلب در پوست سیب است پس پوست سیب را نکنید. سیب منبع غنی فلانوئیدها است که یک آنتی اکسیدان بسیار قوی است که مانع از شکل گیری رادیکال های آزاد در بدن می شود و میزان التهاب در بدن را هم کاهش می دهد.یک پیشنهاد ما درست کردن ماست سیب است، یعنی می توانید قطعات سیب را به همراه جو، سیر و کشمش به ماست خودتان اضافه کرده و آن را به همراه غذای تان نوش جان کنید.

● عادت مفید ما ایرانی ها

ترکیب: چای سبز+ لیمو ترش

نتیجه: ضدسرطان

چای سبز منبع فوق العاده ای از کاته چین هاست که ترکیبات قوی ضدسرطان هستند. این ترکیبات فوق العاده که سلول های سرطانی را نابود می کنند یک نقطه ضعف دارند و آن هم این است که نمی توانند از سد معده عبور کنند. در واقع فقط ۲۰درصد از کاته چین های چای سبز از معده عبور می کند و جذب بدن می شود اما تحقیقات دانشمندان دانشگاه یوتا نشان داده است با اضافه کردن آب یک لیموترش تازه یا یک قاشق چای خوری آب لیمو به یک لیوان چای سبز می توانید میزان بیشتری از کاته چین ها را جذب کنید، اما یک نکته جالب هم این که اگر اندکی شکر به چای سبز اضافه کنید میزان کاته چین که جذب می کنید ۳برابر می شود.

● کمی تغییر در خوراکی محبوب

ترکیب: مرغ+ سیب زمینی (شیرین)

نتیجه: داشتن سیستم ایمنی قوی تر

از قدیم، بسیاری از مردم عادت داشتند مرغ سرخ کرده یا آب پز را با سیب زمینی سرخ کرده نوش جان کنند اما ما یک پیشنهاد بهتر داریم؛ خوراک مرغ آب پز با سیب زمینی آب پز شیرین.سیب زمینی های شیرین بهترین منبع طبیعی ویتامین A است که به بدن در مبارزه با عفونت ها کمک می کند اما خب؛ خوردن ویتامین A بدون داشتن مقدار کافی روی در بدن یعنی یک اشتباه. دکتر بارکوکاس در این زمینه می گوید: «روی به مقدار زیاد در گوشت مرغ و تا حدودی در گوشت گاو و بوقلمون وجود دارد، روی برای متابولیسم و حمل ویتامین A در بدن لازم است. اگر فقط سیب زمینی شیرین بخورید مقداری ویتامین A وارد بدن می کنید که بدن نمی تواند از آن استفاده کند و در نتیجه این مقدار ویتامین A هدر می رود، برای همین هر وقت خواستید خوراک مرغ بخورید سیب زمینی شیرین را هم همراه آن مصرف کنید»، البته می توانید سوپ سیب زمینی هم با گوشت سینه مرغ و سیب زمینی شیرین و سبزی تهیه کنید.

رژیم غذایی از دیدگاه ابوعلی سینا

رژیم غذایی از دیدگاه ابوعلی سینا


با نگاهی به طب سنتی و تطبیق آن با علوم امروزی در می‌یابیم که حکمای پیشین با چه ظرافت، دقت و حساسیتی به مواردی که ما امروزه به‌عنوان اصول تغذیه صحیح آنها را می‌شناسیم، اشاره نموده‌اند که این مسأله، مهر تأییدی بر دانش و فراست آنها در سالیان دور است. امروزه به کرات به اهمیت میانه‌ روی در خوردن، مصرف وعده‌های کم حجم، اجتناب از پرخوری و … در جوامع تغذیه‌ای اشاره می‌شود. ما نیز در این مقاله سعی نموده‌ایم چند مورد را با طب قدیم تطبیق داده و به مفهوم یکسان هر دو بیش از پیش نزدیک شویم.

اهمیت دریافت همه گروه‌های اصلی:
در طب ابن‌ سینا ذکر شده کسی که می‌خواهد بهداشت غذا را برای تن خود رعایت کند نباید غذاهای دارویی نظیر میوه و سبزی را غذای اصلی خود قرار دهد، زیرا غذاهای نرم‌ کننده اگر به تنهایی مصرف شوند خون را می‌سوزانند. همچنین غذاهای غلیظ هم به تنهایی مضر هستند و تن و خون را سنگین می‌کنند. بهترین غذاها برای تندرستی که باید در کنار غذاهای نرم‌ کننده مثل میوه و سبزی مصرف شوند عبارتند از گوشت نرم (بره، بزغاله)، گندم، نوشیدنی خوشبوی گیاهی.

ابوعلی سینا در بین میوه‌ها دو دسته را شبیه غذای اصلی دانسته که عبارتند از:
انجیر و انگور: به شرطی که کاملاً رسیده و شیرین باشند.
خرما: در سرزمین‌هایی که به خوردن آن عادت دارند.

رعایت ترتیب غذا خوردن و اجتناب از روی هم‌خوری:

برای جلو و عقب افتادن خوراک‌ها دستورات زیرا را باید به کار بست:

کسی که غذای سخت و دیرهضم می‌خورد نباید به دنبال آن غذای زودهضم و رقیق بخورد، زیرا این غذای رقیق دنباله‌ رو، پیش از غذای قبلی خود هضم می‌شود. غذای دیرهضم بالانشین می‌شود و راه داخل شدن بر آن بسته می‌شود و متعفن و تباه می‌شود و هر چه با او بیامیزد، تباه می‌شود. همچنین نباید وقتی انسان خوراک لغزنده‌ای می‌‌‌خورد که زود هضم می‌شود بلافاصله غذای نیرومند و سختی را با آن بخورد، زیرا غذای سخت با آن در معده می‌لغزد و خوب هضم نمی‌شود. همچنین نباید غذاهایی مانند ماهی و نظایر آن را بعد از ورزش خسته‌ کننده میل کنیم، زیرا این غذا تباه می‌شود و خلط‌ها را تباه می‌‌کند.

برای کسانی که معده سست دارند و غذا را قبل از هضم بیرون می‌دهند رواست قبل از غذای عادی غذای گیرنده‌ای بخورد. از کیفیت و وضع معده همواره باید مراقبت کرد. معده برخی اشخاص غذای لطیف و زودهضم را تباه می‌کند و غذای سخت و دیرهضم را هضم می‌‌کند. چنین کسانی را دارای معده آتشین می‌نامند. در عده دیگر معده درست برعکس حالت معده آتشین است. خو گرفتن به نوع غذا نیز اهمیت دارد. همچنین هر سرزمین ویژگی‌هایی از طبایع و مزاج‌ها دارد. شاید غذایی که به آن عادت شده است و تا اندازه‌ای زیان‌هایی هم در بر دارد بیشتر از غذای نشناخته مفید باشد. برای هر جسمی و مزاجی غذای ویژه‌ای ملایم است و اگر آن را تغییر دهیم دچار زیان می‌شود. برخی از خوراک‌های خوب و مطلوب برای بعضی از مردم مناسب نیست و باید از آن دوری جویند. کسانی که از غذاهای نامطلوب لذت می‌برند نباید خود را فریب دهند، زیرا این غذاها بر مرور ایام خلط‌های ناپسند و بیمارکننده در پی دارد. کسی که در بدنش خلط‌های بد وجود داشته باشد رواست غذاهای خوب زیاد بخورد.

کسی که زیاد گوشت می‌خورد و در آسایش زندگی می‌‌کند باید خود را به رگ زدن (فصد و حجامت) عادت دهد. اگر مزاج چنین شخصی سردی است باید موادی که به هضم کمک می‌کنند مثل انواع هلیله‌ها را استعمال کند. گرد هم آمدن غذاهای گوناگون در معده بسیار بد است. به‌ ویژه اگر مدت غذا خوردن طولانی باشد و غذایی که در تعقیب غذای اول می‌آید قبل از شروع به هضم آن به معده برسد، غذاها از نظر هضم هماهنگ نخواهند بود.

توجه به اشتها در خوردن و آشامیدن و پرهیز از پرخوری :
ابن‌سینا در کتب خود تأکید بسیاری بر لزوم اشتها در موقع خوردن غذا کرده و بیان نموده است اگر اشتهای پیدا شده مثل اشتهای افراد مست کاذب نباشد، نباید گرسنگی را ادامه داد و تأکید زیادی بر رعایت گرمی و سردی غذاها که براساس توان هر فرد باید باشد، نموده است. مضرترین نوع غذا خوردن آن است که قبل از هضم غذای قبلی، غذای دیگری بر آن وارد شود. بدترین کارها، انباشتن شکم و پرخوری است، به‌ویژه اگر غذا نامفید باشد. اگر پرخوری بر اثر غذاهای غلیظ باشد مفاصل و کلیه به درد می‌آیند و فرد به بیماری‌های نفس تنگی، برونشیت، نقرس، سخت شدن طحال و کبد و بیماری‌های بلغمی و سودایی مبتلا می‌شود، اما اگر پرخوری بر اثر مصرف بیش از حد خوراکی‌های لطیف باشد بیماری‌های تب شدید و ورم‌های آزاردهنده روی می‌کنند. در فصل زمستان نباید غذاهای کم تغذیه‌ای مصرف شود. بلکه غذاهای مغذی تر لازم است، ولی در تابستان برعکس غذای سبک مناسب است.
هرگز نباید آنقدر غذا خورد که جایی در معده نباشد و باید قبل از سیر شدن دست از طعام کشید. این باقیمانده اشتها بعد از ساعتی خود به خود از بین می‌رود. در مسأله خوراک همیشه باید به مقداری عادت کرد.

بدترین خوراک‌ها آن است که بر معده سنگینی کند و بدترین نوشیدنی‌ها آن است که بیش از اعتدال باشد و از معده بالا آید. اگر روزی بیش از اندازه غذا میل شود، باید فردا خود را گرسنه نگه‌داشت و در خوابگاهی معتدل خوابید، اگر خوابش نبرد باید زیاد پیاده‌ روی کند، نرم راه برود، از راه رفتن باز نایستد و پی در پی برود و استراحت نکند و کمی هم نوشیدنی خالص بخورد. شخص تندرست باید آنقدر بخورد که احساس سنگینی نکند و شکمش به قرقر نیفتد و غذا از پایین به بالا نیاید و دلش به هم نخورد و کندذهن نشود و به بیخوابی دچار نشود. هر غذایی که طعمش دیر احساس شود، بد و هر قدر دیر چش‌تر باشد، بدتر است. اگر بر اثر غذا نبض به درشتی بزند و نفس کوتاه بیرون آید باید دانست که غذا از حد اعتدال بیشتر شده است، زیرا اگر معده انباشته شود نفس کوتاه و پی‌درپی می‌آید. بر اثر بی‌نظمی تنفس، نیاز قلب به نبض بیشتر می‌شود و در نتیجه نبض درشت می‌زند و نیرو کم می‌شود. اگر گرمی بدن کسی بر اثر غذا شدت یابد نباید غذای مورد نیاز خود را یکباره فرو دهد، بلکه کم‌کم و بتدریج غذا بخورد. کسی که نمی‌تواند غذای مورد احتیاج خود را در یک وعده هضم کند باید دفعات غذا خوردن را افزایش و مقدار غذا را کاهش دهد. غذای اشخاص سودایی مزاج باید بسیار نم‌بخش و کمتر گرمی باشد، غذای صفرایی مزاجان باید نم‌بخش و خنک‌‌‌کننده باشد. کسی که خونش گرم مزاج است نیازمند خوراکی‌های سرد و کم‌تغذیه است. کسی که خونش بلغمی است باید خوراکش اندک، گرم و لطیف باشد.

آداب خوردن و آشامیدن :
بهترین نوع غذای مطلوب غذایی است که شخص از آن بسیار لذت می‌برد، زیرا لذت‌ بخشی خوراک به این معنی است که معده آن را به خوبی در برگرفته است و نیروی گیرنده آن را به خوبی پذیرفته است. غذای لذیذ در شرایطی خوب است که اندام‌های اصلی همه سالم باشند وگرنه لذت بردن دلیل بر خوبی نمی‌شود. غذایی که بسیار لذت‌بخش باشد اگر به مقدار زیاد تناول شود، زیان‌آور خواهد بود. شخص فربه‌اندام نباید وقتی تازه از حمام آمده است غذا بخورد، بلکه بعد از خروج از حمام و قبل از غذا خواب سبکی بکند.

نباید در هنگام صرف غذا آب زیاد بنوشد. زیرا آب بین طعام و جرم معده جدایی می‌اندازد و آن را خاموش می‌کند. بلکه بهتر است آب نخورد تا خوراک به معده وارد شود. علامت ورود طعام به معده آن است که قسمت‌‌‌های بالای شکم سبک می‌شود. نوشیدن آب به شرطی که وسط غذا نباشد و به اندازه‌ای که برای خوراک مفید باشد روا است. کسانی که سرد مزاج‌ و تر هستند بهتر است بعد از صرف غذا تشنگی را تحمل کنند و بخوابند، ولی تشنه ماندن بعد از غذا و خوابیدن بعد از طعام برای صفرائیان خوب نیست. کسانی که بیماری صفراوی دارند، اگر به مدت زیاد گرسنه بمانند زهره به معده راه می‌یابد و هر غذایی را که بعداً خورده می‌شود به تباهی می‌کشاند. کسی که معده‌اش تهی است، چنانچه غذای لطیف بخورد معده را سلامت نگه‌داشته است و اگر بلافاصله بعد از غذای لطیف، غذای غلیظ بخورد معده از آن متنفر است و آن را هضم نمی‌کند و تباه می‌شود. مگر اینکه بین این دو غذا فاصله‌‌ای داده شود و طعام غلیظ را اندک اندک وارد معده کند. در این صورت معده به وسیله غذای لطیف بند نمی‌آید.

غذای زیاد حتی اگر در معده هضم شده باشد کمتر اتفاق می‌افتد که در رگ‌ها هم هضم شود و در آنها نارس و خام می‌ماند و در نتیجه به آنها کشیدگی می‌دهد و گاهی هم آنها را می‌ترکاند و تنبلی و خمیازه برای بدن به ارمغان می‌آورد. در چنین حالتی باید شخص را با داروهای مسهل درمان کرد. کسی که به سنین پیری رسیده است باید بداند معده‌اش همان معده دوران جوانی نیست. اگر همان اندازه میل کند خوراکش هم به مواد زاید تبدیل می‌شود.

رعایت اعتدال در مصرف هر نوع ماده غذایی:
جالینوس می‌گوید: «خوراک تر برای هیچ حالتی از حالات بدن مناسب نیست. انگار که ارزش هیچ دارد، نه ترش است نه شیرین، نه تلخ است نه تند، نه گیرنده است نه شور. زیاده‌روی در مصرف غذاهای خشک اشتها را از بین می‌برد، رنگ را زشت می‌کند و مزاج را خشک می‌کند. خوردن چربی زیاد، تنبلی می‌آورد و اشتها را از بین می‌برد. زیاده‌روی در خوردن غذاهای سرد، سستی، تنبلی و پژمردگی می‌آورد. زیاده‌روی در خوردن غذاهای ترش انسان را زود پیر می‌‌‌کند.

اگر غذاهای تند زیاد مصرف شوند به معده آسیب می رسد و غذاهای شور برای چشم خوب نیستند. غذای چرب اگر چه با مزاج دمساز باشد، هرگاه متعاقب آن خوراک ناپسند آید ناپسند می‌شود. زیان‌هایی که از خوراک گرم روی دهد می‌توان با اسکنجبین دفع کرد و بهتر است همراه عسل باشد (مخلوط اسکنجبین و عسل). اگر غذای سرد زیان‌آور باشد درمانش با آب انگبین و زیره است. کسی که از مواد چرب ناراحت است چاره‌اش مواد گس مزه نظیر شاه بلوط، میوه درخت سدر، زالزالک یا داروهای تلخ نظیر زنجفیل و داروهای شورمزه و تندمزه مانند سیر و پیاز است. کسی که بدنش به آسانی می‌گدازد باید غذایش تر و زودهضم باشد.

دانلود کتاب عوامل تهدید کننده سلامتی مردان

فارسی| 0.7 مگ | لینک مستقیم | PDF


در کتاب آماده شده مهمترین و خطرناک ترین عوامل تهدیدکننده ی سلامتی آقایان که بیشتر آن ها قابل پیش گیری هستند را خواهید شناخت و راه های کاهش این خطرات را فرا خواهید گرفت. مرکز کنترل و پیشگیر ی از بیماری ها در ایالات متحده در سال 2003 ، بیش از یک میلیون مرد آمریکایی جان خود را از دست دادند . تقریبا 80 % آن ها به دلیل ابتلا ب ه بیماری قلبی یا یکی از نه عامل مرگ زای دیگر، فوت کردند . در این جا ده عامل مرگ زا در بین مردان آمریکایی مطابق با گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها در سال 2003 آورده شده اس ت . بیماری قلبی، سرطان، سوانح و حوادث پیش بینی نشده، سکته، بیماری مزمن انسدادی ریه، دیابت، آنفولانزا و ذات الریه، خود کشی، بیماری کلیه و بیماری آلزایمر به ترتیب مهمترین عوامل مر گ زا در بین مردان بوده و بیش از 78 % تمام موارد مرگ و میر به این دلایل رخ داده است. به همه آقایان خواندن این کتاب و عمل به دستورات آن پیشنهاد می شود.


دانلود کنید

لینک دانلود کتاب عوامل تهدید کننده سلامتی مردان

دانلود کتاب عوامل تهدید کننده سلامتی بانوان

فارسی| 0.7 مگ | لینک مستقیم | PDF


در کتاب آماده شده به ده ها عامل مهم و خطرناک تهدیدکننده سلامتی بانوان اشاره شده که تقسیم بندی ارائه شده، عوامل خطر زا برای سلامتی بانوان بالغ در ایالات متحده آمریکا همه سنین را شامل شده است، اما برای هر گروه سنی خاص، ممکن است عامل تهدید کننده سلامتی متفاوت باشد و انحراف از این موارد را نشان دهد. با خواندن این کتاب و عمل به دستورات آن براحتی می توان از ده ها بیماری خطرناک پیش گیری نمود.


دانلود کنید


لینک دانلود کتاب عوامل تهدید کننده سلامتی بانوان


پسورد : www.farsibooks.ir


نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد