کلینیک جامع آموزش پزشکی

کلینیک جامع آموزش پزشکی

همچنین می توانید کانال ما در تلگرام را دنبال کنید با عنوان: نکات مهم سلامتی t.me/public_health
کلینیک جامع آموزش پزشکی

کلینیک جامع آموزش پزشکی

همچنین می توانید کانال ما در تلگرام را دنبال کنید با عنوان: نکات مهم سلامتی t.me/public_health

بخور و نخورهایی برای تقویت کبد

http://img.tebyan.net/ts/persian/blue/Parts/box-payameSalamat.jpg

کاسنی از جمله گیاهانی به شمار می‌رود که از دیرباز مورد توصیه طبیبان سنتی بوده است. ریشه این گیاه می‌تواند علاوه بر مزایای زیاد درمانی دیگرش، به عنوان تقویت‌کننده‌ای مناسب برای کبد استفاده شود. در همین دسته‌بندی، از گون هم می‌توان برای افزایش قدرت کبد در روند سوخت‌وساز بهره گرفت. ریشه‌های این گیاه همانند کاسنی علاوه بر داشتن خواص متعدد می‌تواند مورد استفاده اشخاص برای بالا بردن توان کبد باشد.تهیه دمنوشی از گل مریم هم اثرات خوبی بر تقویت کارایی کبد بر جا می‌گذارد.

 
به کسانی که دچار اضطراب هستند، توصیه می‌شود زغال‌اخته مصرف کنند که استرس را کاهش می‌دهد و استرس باعث ایجاد اشکالات متعدد و متفاوت روانی و جسمی می‌شود و بر کبد نیز اثر می‌گذارد. به همین دلیل با مصرف زغال‌اخته می‌توان یک تیر را بر دو هدف نشاند.از میان خوردنی‌های غذایی، می‌توان مکمل روغن ماهی را نام برد که قدرت زیادی در شکستن چربی‌ها بخصوص در ناحیه کبد دارد و به تقویت کار کلیه‌ها، معده و خونرسانی بهتر کمک شایانی می‌کند.
 
اگر می‌خواهید خود را از بیماری‌ها و نارسایی‌های کبدی، بخصوص نارسایی‌هایی چون اختلال کبد چرب دور بمانید، مصرف آبمیوه‌ها پیشنهاد سالمی برای این منظور است. آب سیب، هویج، لیموترش، حتی سبزیجاتی چون اسفناج و جعفری، برخی کلم‌ها مثل بروکلی، قمری و بروکسل می‌تواند این نیت شما را برآورده کند و مواد معدنی آنها به کمک پاکسازی بهتر بدن از سموم بیاید.

در راس تمام خوراکی‌ها که تقریبا همگان بر اثرات و مزایا و فواید گوناگون آن در زمینه‌های بسیار متفاوت واقف هستند، عسل قرار دارد. خوردن مقداری کنترل شده و متعادل از عسل به طور منظم یک فایده دیگر هم دارد که آن دور شدن از احتمال ابتلا به بیماری‌های کبدی و از همه مهم‌تر سیروز کبدی است.زنجبیل، دارچین، سرکه، سیر، پیاز، نان سبوس‌دار، آرتیشو یا کنگر فرنگی، قاصدک ترش، رزماری، کاکائوی تلخ، سیب، تمشک، پرتقال، گریپ‌فروت، طالبی، گلابی، کشمش، آلو و مانند اینها نیز اثرات مفیدی بر تقویت کبد دارد.



انار میوه ای منحصر به قردو پزشکی درمانگر


http://img.tebyan.net/ts/persian/blue/Parts/box-payameSalamat.jpg

در فصل پاییز میوه‌های ویژه این فصل نیز وارد بازار مصرف می‌ شوند. انار یکی از پر مصرف‌ ترین میوه‌های فصل پاییز است که طرفداران زیادی با هر ذائقه‌ای دارد. انار،میوه ‌ای منحصر به فرد و با قدرت دارویی فراوان است. با مصرف آب و حتی در مواردی دانه و پوست این میوه می‌ توان شاهد آثار مثبت آن برای بدن بود.انار منبع مهم آنتی اکسیدان ها، پتاسیم و ویتامین C است. در واقع آب انار یکی از غنی ترین منابع پلی فنل هاست، که گروهی از آنتی اکسیدان های قوی هستند. هدف آنتی اکسیدان ها کند کردن یا جلوگیری از صدمه سلولی است که در بسیاری از بیماری ها رخ می دهد. علاوه بر آنتی اکسیدان، آب انار حاوی دیگر مواد مفید همچون تانن ها و آنتوسیانین ها - که به نظر می رسد با بیماری ها مقابله می کنند - نیز هست. آب انار همچنین دارای مقدار قابل ملاحظه ای فیبر، نیاسین و پتاسیم است. انار، میوه‌ای مغذی است و این خواص به وجود ترکیبات پلی ‌فنلی با خواص آنتی‌ اکسیدانی مربوط می‌شود. جالب است بدانید که نه تنها انار و آب آن، بلکه عصاره‌های تهیه شده از پوست آن نیز سرشار از این ترکیب‌های آنتی ‌اکسیدانی است. نتایج تحقیقات مختلف، خواص مفید زیادی را به بخش های مختلف این میوه نسبت می دهند. برای نمونه، آب انار و پوست آن خواص بالقوه آنتی اکسیدانی دارند و با داشتن اثرات ضد سرطانی در پیشگیری و درمان انواع سرطان مؤثرند.


همچنین نتایج یک پژوهش نشان داد که عصاره انار قادر به مقابله با باکتری های مولد اسهال است و به دلیل داشتن خاصیت ضد باکتریایی، در درمان اسهال توصیه می گردد. همچنین عصاره انار اثر ضد باکتریایی در مقابل باکتری های ایجاد کننده پلاک های دندانی دارد که در سلامت دندان ها مؤثر است. در عین حال آب انار و پوست آن خواص ضعیف استروژنی دارند که می توانند در برطرف کردن عوارض یائسگی مؤثر باشند.کلمه انار در قرآن و همچنین اکثر کتب دینی آمده و اغلب به عنوان نماد حاصلخیزی، در تاریخ نام برده شده است. این میوه در نقاشی های قدیمی چینی وجود داشته و مصری های باستان نیز مردگان خود را با انار به خاک می سپردند.انار میوه‌ای ضد آفت، ضد زخم، ضد اسهال و ضد انگل است و در طب سنتی خواصی چون مقابله با سرفه، ملین، صفراآور، خون‌ ساز و تقویت‌ کننده کبد و کلیه برای این میوه برمی شمارند.


مشهور است که انار از ایران برخاسته است. درخت انار را بومی کشور ایران می دانند، جایی که نزدیک به 4000 سال پیش انار در آن کشت می شده است و در حال حاضر نیز نقش مهمی در آشپزی ایرانی ایفا می کند. انار به عنوان جواهر زمستان در آب و هوای گرمسیری رشد می کند و در مناطقی بازمستان های سرد و تابستان های گرم بهترین رشد را دارد. ایران، هند و ایالات متحده آمریکا از کشورهای اصلی عمل آورنده آن هستند.انار از میوه ‌هایی است که مصرفش در کشور ما مرسوم است و میوه ‌ای بسیار خوشمزه و مفید است و کم کالری بودن این میوه باعث شده که چاق کننده نباشد. حدود 70 تا 80 درصد انار از آب تشکیل شده است و مصرف آن کمکی به تامین نیازمندی آب بدن می ‌کند. ویتامین A و C موجود در ا نار و پتاسیم بالای آن برای قلب، مفید است.


مواد مغذی موجود در انار برای پیشگیری از اختلالات قلبی و عروقی نقش مؤثری دارد. اگر با هسته مصرف شود به کاهش چربی در بدن کمک می‌ کند و از چاقی پیشگیری کرده و فیبر موجود در انار به رفع یبوست کمک شایانی می کند. خوردن انار برای همه افراد توصیه می شود. کسانی که سرد مزاج هستند نباید در خوردن انار افراط کنند. زیرا معده را سست کرده و ایجاد نفخ می کند. این گونه افراد باید انار را با زنجبیل بخورند. جوشانده پوست درخت و پوست ریشه آن که برای رفع انگل به کارمی رود ممکن است ایجاد سرگیجه و استفراغ کند. به هر حال در خوردن جوشانده آن باید احتیاط کرد و این کار باید تحت نظر متخصص انجام گیرد.این تصور که میوه انار،خون ساز است تصوری غیر علمی و غلط است و باید تصریح کرد که انار خواص درمانی متعددی مانند کاستن فشار خون. اما خون ساز نیست چرا که خون سازی نیازمند افزایش فعالیت مغز استخوان در پی دریافت کافی آهن می باشد در حالی که هیچ یک از میوه ها حاوی مقادیر کافی از آهن نیستند.


برای انتخاب انار باید انواع سنگین تر و بزرگ تر آن را انتخاب کرد و پوست آن باید صاف، شفاف، نازک و بدون ترک باشد. این کارشناس تغذیه انار شیرین را بهتر از نوع ترش آن دانست و گفت: انار شیرین درمان کننده بسیاری از بیماری ها و دردهاست. خواص حیاتی و درمانی در انار شیرین به مراتب بیشتر و کامل تر است زیرا انار شیرین، اناری است که کاملاً رسیده و ترکیبات شیمیایی آن، کامل گردیده و به طور طبیعی مواد مغذی موجود در آن به تکامل رسیده است. در حالی که انار ترش، مواد قندی کمتری دارد و مواد اسیدی مانند اسید مالیک و اسید سیتریک موجود در آن در بعضی از افراد ایجاد ناراحتی می ‌کند. با مصرف انار، سموم بدن دفع می گردد و این خود در ایجاد فرح و نشاط، بسیار تأثیرگذار است. بخصوص کبد که وظیفه پاکسازی سموم از بدن را داراست با مصرف انار، تقویت می گردد. مصرف انار برای سلامت پوست و رفع لک های صورت بسیار مفید است. همچنین انار برای رفع خستگی و آرامش اعصاب بسیار کارآمد است.انار فقط یک میوه نیست بلکه یک پزشک و یک درمان کننده بیماری های کبد، مسمومیت های خون، خستگی جسمی و عصبی، رفع کننده سرماخوردگی، بیماری های عفونی و انگل ‌های دستگاه گوارش است.